Uanset om du bare synes store lastbiler er flotte og spændende eller du arbejder inden for transporterhvervet, er der masser af gode grunde til at lægge vejen forbi Padborg Transportmesse d. 19. og 20. maj 2017. Ud over de mange flotte, udstillede lastbiler og muligheden for selv at komme til at køre lastbil, er årets temaer uddannelses- og karrieremuligheder inden for transportbranchen og grænseløs transport.

Er du vild med store trucks, custom-paintede lastbiler, motorer med masser af hestekræfter, kraner og andre spændende special køretøjer eller er du selv ansat i transportbranchen? Så får du en helt unik mulighed for at mødes med ligesindede og kollegaer og få nogle hyggelige og inspirerende timer på Padborg Transportmesse.

Det er den tidligere TruckAmok-messe, der nu kort og godt hedder Padborg Transportmesse. Messen foregår som altid på Padborg Transportcenter og i år sker det fredag d. 19. og lørdag d. 20. maj.

Her vil udstillere fra hele det sønderjyske og nordtyske område valfarte til Padborg og give både besøgende og udstillerne selv mulighed for at se det ypperste, som branchen kan præstere både inden for både mekanik, teknologi, uddannelse og samarbejde.

Kom selv ud at køre lastbil

Årets store tilløbsstykke bliver uden tvivl den store lastbilssimulator, der giver almindelige mennesker uden stort kørekort mulighed for selv at komme ud at køre lastbil. Det kan blive en spændende oplevelse og give en unik indsigt i lastbilschaufførens daglige udfordringer for almindelige bilister og andre trafikanter.

”Jeg prøvede selv lastbilsimulatoren sidste år på en truckermesse”, fortæller Finn Sørensen fra Padborg Transportcenter, der er arrangør af messen, ”og jeg må indrømme at den giver en virkelig realistisk oplevelse af forholdene bag rattet i en stor sættevogn”.

Masser af udstillede lastbiler og specialkøretøjer

Der bliver også masser af flotte trucks, lastbiler og specialkøretøjer at se på. Vognmænd og forhandlere fra begge sider af grænsen stiller op med deres flotteste og mest imponerende køretøjer, som der bliver rig mulighed for at få et nærmere kig på.

Fokus på uddannelse og karriere i transportbranchen

Et af årets store fokusområder er uddannelser og karrieremuligheder inden for transportfagene. For netop i disse år vokser behovet for nye, friske kræfter i transporterhvervet og de understøttende brancher som f.eks. logistik og spedition. Internethandlen og den nemmere bevægelighed for varer og gods, øger nemlig behovet for arme og ben til at udføre arbejdet – og transportbranchen og de omkringliggende erhverv byder på ufattelig mange uddannelses- og karrieremuligheder, som de færreste kender til.

Dem få alle interesserede uanset alder mulighed for at høre mere om på Padborg Transportmesse. Således er der allerede aftalt deltagelse fra IBC og de mange andre erhvervsuddannelser i grænseområdet. For på begge sider af grænsen er der spændende muligheder og netop i grænselandet er interessen for internationalt uddannede medarbejdere større end andre steder i landet. Derfor kan du møde uddannelser fra både den tyske og danske side af grænsen på årets transportmesse.

Grænseløs transport

Årets andet fokusområde går under navnet Grænseløs transport. Det handler om de særlige forhold der er for transportbranchen på begge sider af grænseområdet. For på trods af netop grænsen pendler medarbejdere på kryds og tværs af grænsen for at arbejde i det spændende erhverv, ligesom grænsen ikke længere har den samme betydning for varernes fri bevægelighed.

Derfor har vi inviteret transporterhvervet og de tilhørende uddannelser med fra både den danske og tyske side af grænsen, for at de besøgende kan få en enestående mulighed for at få en 360 graders oplevelse af transporterhvervet i grænseområdet og gøre transportmessen mere international.

Sæt kryds i kalenderen

Uanset om du er interesseret privatperson eller en del af transportbranchen i grænselandet, er der grund til at sætte kryds i kalenderen d. 19. og 20. maj. Messen foregår på Padborg Transportcenter og der er fri parkering og gratis adgang til arrangementet.

Er du interesseret i at udstille, bør du snarest kontakte Padborg Transportcenter for at reservere din stand. Der er stadig få ledige stande tilbage og transportcenteret rapporterer om stor interesse for at deltage fra både vognmænd og andre aktører på begge sider af grænsen.