Vidste du godt, at selvom højresvingsulykker er stærkt faldende, så er circa hver femte dødsulykke med cyklister sket i et sammenstød mellem en ligeudkørende cyklist og en højresvingende lastbil? (www.sikkertrafik.dk) Det er der heldigvis nogen der fortsat gør en aktiv indsats for at ændre.

Danmarks sikreste lastbil

På Padborg Transport Messen kan vi i år byde velkommen til Danmarks sikreste lastbil. Lastbilen og trailer er opbygget i samarbejde mellem vognmand Kim Ancker, Volvo og SET A/S. Opbygningen er foretaget med det mål at skabe så sikkert et vogntog som muligt bla. er den udstyret med kameraer så alle døde vinkler er elimineret – og har derfor fået navnet Danmarks sikreste lastbil.

Kamera i alle hjørnerne

Vogntoget er udstyret med elleve kameraer. Der er fx monteret to kameraer på spejlarmene, der giver en stor synsvinkel ned langs siderne på vogntoget. Et kamera er monteret øverst oppe på højre hjørne af førerhuset, så føreren får et bredere udsyn rundt om hjørnet af bilen.  Der er to kameraer monteret på de forreste nederste hjørner af traileren således at når der svinges kan der ses ned af den side der normalt bliver blind. For bare at nævne nogle få.

Kom selv ud og tæl

Du har muligheden for selv at tælle kameraerne, opleve Danmarks sikreste lastbil og blive klogere på trafiksikkerhed. Kom forbi Padborg Transport Messen den 19. og den 20.  maj, Stand 29. Her står Henning Olsen, fra vognmanden Kim Ancker, klar til at gøre dig klogere på sikker trafik.