Flere udstillere og flere messegæster. Det er ambitionerne for arrangørerne af Padborg Transportmesse den 24. og 25. maj 2019.

– Vi fik blod på tanden efter at have gennemført vores første transportmesse i 2017. Det var en succes med 70 udstillere og 2000 messegæster. Vi har skabt et godt fundament, som er oplagt at bygge videre på, siger Finn Sørensen, direktør for Padborg Transportcenter, der arrangerer Padborg Transportmesse.

Temaerne for næste års transportmesse er rekruttering, uddannelse og materiel.

– Vi sætter fokus på rekruttering og uddannelse, fordi transport- og logistikbranchen også er ramt af manglen på arbejdskraft. Hvis ikke vi løbende kan rekruttere nok nye folk med de rette kompetencer, kan det få konsekvenser for vækstmulighederne i alle de brancher, vi servicerer. Derfor har virksomhederne og uddannelserne i branchen en fælles interesse i at fortælle om de mange spændende job- og uddannelsesmuligheder, vi har i branchen. Alene i Padborg har vi
næsten 400 lærepladser, siger Finn Sørensen.

I 2017 var Padborg Transportmesse velbesøgt af unge job- og uddannelsessøgende fra landsdelen. Det mærkede EUC Syd, der blandt andet uddanner chauffører, mekanikere og lageroperatører.

– Vi brugte Padborg Transportmesse til at komme i kontakt med interesserede unge. Vi havde mange besøgende på vores stand og mange gode samtaler, siger Søren Neess Priisholm, afdelingschef på EUC Syd.

Også noget for truckere og sælgere

Til Padborg Transportmesse 2019 bliver der en masse at se på og tale om, for alle der har truckdiesel i blodet.

– Padborg Transportmesse er en unik markedsplads for alle, der har noget at købe eller sælge i branchen. Så der bliver også en masse spændende materiel at se på for alle entusiasterne – og aktiviteter at deltage i, siger direktør Finn Sørensen. Han håber, at Padborg Transportmesse 2019 bliver velbesøgt. Et tal tør han dog ikke sætte på endnu.

– Vi har allerede fået en del tilmeldinger, siden vi åbnede for tilmeldingen på hjemmesiden. Men vi har plads til mere end 100 udstillere på Nagel Danmarks plads på Thorsvej 19, siger han.

FAKTA

Med 3000 arbejdspladser og 400 lærepladser fordelt på et 368 hektar stort erhvervsområde er Padborg transport- og logistikerhvervets hovedstad. Virksomhederne i Padborg er organiseret i foreningen Padborg Transportcenter, der arbejder med at udbygge Padborgs position som Nordeuropas førende og mest attraktive one-stop service- og logistikcenter. Blandt andet ved at arrangere Padborg Transportmesse.