Der bliver spænding og fingerspitzgefühl, når Padborg Transportmesse slår dørene op for messegæsterne fredag og lørdag den 24. og 25. maj.

En af de meget publikumsvenlige aktiviteter er nemlig en landskamp mellem danske lagerelever fra EUC Syd og tyske lagerelever. De skal dyste om, hvem der er bedst til at køre og håndtere lagertrucks.

– Padborg Transportmesse har fokus på rekruttering og uddannelse. Transportbranchen rummer mange spændende jobmuligheder, men vi mærker også kampen om kvalificeret arbejdskraft. Derfor har vi en række spændende aktiviteter, som vi håber, kan tiltrække unge mennesker og voksne, der overvejer et brancheskift, siger Finn Sørensen, der er direktør for Padborg Transportcenter, der er arrangør af Padborg Transportmesse.

Landskampen mellem de danske og tyske lagerelever begynder fredag den 24. maj kl. 10.15 på messepladsen hos Nagel Danmark på Thorsvej 19 i Padborg.

Lastbilsimulator

Messegæsterne kan også få en meget livagtig fornemmelse af, hvordan det er at være lastbilchauffør.

Arbejdsgiverne og fagforeningerne i transportbranchen besøger nem lig Padborg Transportmesse med en specialdesignet roadshow-truck, der blandt andet indeholder en lastbilsimulator.

– Vi har virkelig gode erfaringer med at komme ud med trucken. Vi oplever, at de besøgende synes, at det er en sjov og spændende måde at få kendskab til en branche på. Ved at messegæsterne selv får mulighed for at komme indenfor i førerhuset og prøve en tur i lastbilen, giver vi dem en mere håndgribelig indsigt i jobbet som chauffør, siger Magnus Købke, der er projektchef i Transportens Udviklingsfond.

Messeaktiviteterne tæller også et politisk debatarrangement om transportpolitik med EU-kandidaterne Christel Schaldemose (S), Asger Christensen (V) og Peter Kofod (DF). Det løber af stablen fredag kl. 15.15.

Ud over aktiviteterne kan messegæsterne naturligvis tage en masse spændende lastbiler og materiel i øjesyn. Blandt andet den nyeste teknologi inden for gasdrevne langturslastbiler.

Padborg Transportmesse åbner fredag d. 24. maj kl. 10. Den officielle åbning foretages kl. 10.45 og borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen og folketingsmedlem og tidligere transportminister Hans Christian Schmidt (V).

En lastbilsimulator er en af de messeaktiviteter, der skal skærpe messegæsternes interesse for en karriere i transportbranchen.

Messegæsterne til Padborg Transportmesse kommer til at stifte bekendtskab med den nyeste teknologi inden for transport. Blandt andet en gasdrevet langturslastbil.